torstai 15. maaliskuuta 2012

Tiskaaminen ja kokkaaminen sallittu



   






Mitäpä sitä enempiä tästä aiheesta sanomaan. Tiskaaminen ja kokkaaminen sallittu! Ei harmita sitten yhtään, jos joku muu ottaa kokkausvastuun. Itselle tuo kokkaaminen on nykyisin melkoista pakkopullaa, mottoni tuntuu olevan ruoan suhteen "jotakin helppoa ja nopeaa". Ja pää lyö tyhjää, kun pitäisi kauppalistaa kirjotella. Makkarakastike, makaroonilaatikko...arvatkaa, keksinkö tälläkään hetkellä mitään muuta ruokaa. Noup.

Kuvissa näkyvät purnukat on löytö paikallisesta sisustuskaupasta, huippukivat ja varsin näppärästi aamupuurohiutaleet saa kaapaistua purnukasta desin metallikipolla. Ja kyltti, se on tehty itse.

Tiedättekös muuten mitä. Olisipa mukavaa saada kommenttilootaan reseptejä maukkaasta arkiruuasta, motolla "helppoa ja nopeaa".

 Mikä mahtaakaan teidän perheen suosikki olla?

Kommentoi, lupaan järjestää blogiarvonnan, mikäli kommenttilootaan ilmestyy yhtä monta maukasta reseptiä, kuin mitä blogillani on lukijoita. Ja sen jälkeen ei tarvitsisikaan ihan vähään aikaan miettiä, mitähän sitä tekisi ruoaksi. =)

10 kommenttia:

  1. Moikka, kiitos vierailusta! Mä olen täällä käynyt ennenkin, vaikka en ole kommentoinut =). Sulla on tosi kiva blogi ja tykkään varsinkin kuvista. Millä sä muokkaat noi erikoistehosteet sun kuviin? Tykkäsin varsinkin edellisen postauksen balleriinakuvista. Se alin oli aivan älyttömän ihana!

    Siihen reseptiin...hmmm... Mä kokkaan paljon, koska meillä on superallerginen perhe. Kaikki tehdään itse ja vähintään 2 eri lämmintä ruokaa päivässä. Seuraanvan pastan meidän poika on nimennyt "ystäväpastaksi"

    Tuorepastaa keitettynä

    pestoa (tehosekoittimessa pinjansiemeniä, basilikaa, oliviiöljyä, suolaa ja pippuria).

    Pestopastaan lisään puolikkaita kirsikkatomaatteja, paistettuja kananpaloja ja fetaa.

    Musta toi on nopea ja helppo, mutta nopea on niin suhteellinen käsite =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kun olikin kiva saada postia =)

      Olen muokannut noita kuvia PhotoScapella
      (netistä ladattava ilmaisohjelma).

      Tup pastaresepti kuulostaa namilta, täytyy kokeilla joku päivä. Kiitos vinkistä =)

      Poista
  2. Uusi lukija ilmoittautuu!
    Heh, olipa osuva teksti. Meillä kanssa olisi ihan sallittua, mutta ei taida kyltitkään auttaa... Jostain syystä se olen aina minä joka pähkäilee, että mitä ruokaa tehdään. Ärsyttävin vastaus on "ihan mitä vaan".

    VastaaPoista
  3. Hei Kookos, tervetuloa lukijaksi =)

    Tuohon mitä tehdään ruoaksi pähkäilyyn on toinen vähintäänkin yhtä ärsyttävä kommentti, mitä meillä suhteellisen usein kuulee "en tiiä" ...

    VastaaPoista
  4. Mulla on kaksi takuu varmaa suosikkia. Kasvissose keitto (porkkanaa, perunaa tai bataatti, purjoa ja mielikuvitus rajana mitä muuta kasvista. Kermapurkin lorautan joukkoon kun olen survonut ja mausteeksi kiehumis vaiheeseen kasvisliemikuutio tai pari, jos isompi määrä ja ehkä rakuunaa tms) sen kanssa raejuustoa päälle ja leipää. Lasten herkku ja aikuistenkin.

    Toinen kiva ja helppo on tortillat. Niitä on pakkasessa takuu varmasti ja salaatti aineksia melkein aina on. Jauhelihaa paistettuna(sekaan voi laittaa itse mausteet tai valmiita tortilla mausteitakin löytyy pusseissa) jotain vihreää salaattia silputtuna, sipuli silputtuna, paprika tai tomaattia silputtuna, juusoraastetta, (valmista tortilla kastiketta) , salaatin kastike, kermaviilikastike tai joku ranskan kerma tms.

    Jos itselleni teen pelkästää niin laitan salaatin ja tonnikalan lisäksi raejuustoa, salaatin kastiketta ja juustoraastetta.

    Jos sulla on makaronilaatikko ja nakkikastike vakioitunut niin mulla on nämä :P . Taidan alkaa itse tekemään keittoja ensi viikolla.. kala, jauheliha ja kesäkeitto..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosekeitto täytyy laittaa listalle ja tortillat on namia, ei olekaan tullut tehtyä niitä aikoihin, tuo meidän pikkuherra on aika ronkeli syömisen suhteen, millähän sen saisi syömään tortilloja???

      Poista
  5. Voi kun olikin kuin minun päästäni tämä postaus ;)
    Aina saa miettiä tuota ruokaa.. Kaverin kanssa kerran jo listattiin ruokia mitä perheissämme tehdään, mutta niin... eipä ole tullut katsottua varmaan kuin kerran sitä.
    Senhän voisinkin vaikka tulostaa kivalle paperille ja laittaa vaikka kehyksiin tai kaapin oveen sisäpuolelle teipillä tai mihin vain mistä se on nopea vilkaista.
    Seuraava projekti taitaa olla sitte tuo :)

    Ihana blogi, täytyy paremmalla ajalla lukaista enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tein kerran listan jääkaapin oveen, jonkun aikaa se siinä olikin, mutta jonnekin se siitä on vaan kadonnut, pitäisi varmaan etsiä se uudestaan oveen muistuttamaan mitä kaikkea ruoaksi voisikaan tehdä.

      Poista
  6. Onpa täällä ihania kuvia:)Lähdin seurailemaan, missä saamani Kaunis blogi -tunnustus on kulkenut ja löysin tieni kauniiseen blogiisi:) Tervetuloa vastavierailulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun vierailit blogissani, lähdenkin tästä vastavierailulle ;)

      Poista