tiistai 22. helmikuuta 2011

Kun jotain on pakko saada tehdä...

Niin tehdään sitten vaikkapa hernepusseja lasten leikkeihin. Tildan somista kankaista. Kauaa ei nokka tuhissut näiden tekemisessä, tosin silti pieni miehen alku kerkesi moneen otteeseen kysyä, "onko se jo valmis?" No, valmista tuli ja sitten pääsi pienet kädetkin hommiin. Suppilo täyttöaukkoon ja eikun herneitä tiputtelemaan, kivaa oli. Ainakin pienellä miehellä.

Kivojahan nämä hernepussit ovat, mutta en ole kyllä enää kovin vakuuttunut siitä, oliko tämä sittenkään kovin fiksu ajatus. Toinen lapsista tykkää, toinen ei. Ja muutamaan otteeseen olen joutunut ottamaan pussukat jo jemmaankin.

Oletteko muuten tehneet saman havainnon kuin minä, että kaikista yksinkertaisimmista asioista saadaan aikaiseksi kaikista parhaimmat leikit? Keittiötarvikkeet, vessa/talouspaperihylsyt, pahvilaatikot jne...mihin niitä oikeita leluja oikeastaan edes tarvitaan?

Eräskin päivä pieni mies istuskeli kiikkustuolissaan hyvin keskittyneesti ja tuijotteli kyljelleen käännettyä muovijakkaraansa. Kun kysyin mitäs puuhaat, niin vastaukseksi tuli, "katselen telkkaria". Niinpä tietenkin, kas kun en sitä heti hoksannut.

Mutta siis joo, ei pitäisi aina antaa lapselle "valmiiksi tehtyjä juttuja". Hyvä esimerkki siitä on pienen miehen joululahjaksi saama "keittiö". Sillä leikittiin ehkä päivän verran ja sen jälkeen se on saanut toimittaa lähinnä seinäruusun virkaa. Kun taas ennen "valmiskeittiötä" leikittiin keittiöleikkejä milloin missäkin ja uunin virkaa toimitti milloin mikäkin kolonen. Ja hauskaa oli.

Tässä nyt kuitenkin nämä hernepussukat.

3 kommenttia:

 1. ihania kankaita.
  se on muuten ihan totta toi valmiit lelut juttu. ainakin meillä.

  VastaaPoista
 2. Olen kans huomannut että lapsen mielikuvitus pääsee valloilleen milloin mistäkin, kaikista yksinkertaisimmat asiat ovat pop!
  Meillä tyttö, kohta 2vee, lukee lehtiä paljon mieluummin kuin kirjoja, siispä k-kaupan mitä tänään syötäisiin lehdet on kovassa käytössä meillä, eikä maksa mitään! Myös bilteman kuvasto on tosi kiva, ja oppii kaikenlaisia sanoja samalla kun kuvia katellaan! :)

  VastaaPoista
 3. Ehottomasti samaa mieltä, halvat "lelut" on parhaita. Ihanan pirteitä hernepusseja, ne on meilläkin ensimmäisten ompelujen joukossa kun joskus saan itelle ompelukoneen!

  VastaaPoista