maanantai 16. elokuuta 2010

Keittiön pieni pintaremontti


Keittiö ennen. Jaiks, ihan hirvittää laittaa aloituskuvaksi moinen hirvitys. Hmm, pehmentääkseni sanojani, kyllähän tuo varmaan aikanaan on näyttänyt ihan hienoltakin, mutta aika aikansa kutakin.

Kauan pehmittelin isoa miestä keittiön uusimisella, ja lopultahan tuo sitten suostui "pieneen pintaremonttiin". Näin jälkikäteen ajatellen, en tiedä olisiko ollut viisaampaa päräyttää suoraan Ikeaan ja ostaa sieltä uudet kalusteet koko keittiöön. No, tiedä tuota, mutta tulipahan nyt kokeiltua tämäkin homma.

Saanko esitellä, uusvanha keittiömme.Peltinen kello, aivan loistava löytö Iskusta, sopii täydellisesti uusitun keittiön ilmeeseen.


Ja mitä tulikaan tehtyä? Ovet maalattu, vetimet vaihdettu, tasot vaihdettu. Oikeanpuoleisella seinällä kaappien paikkoja siirrelty, avohylly nikkaroitu. Hana ja allas uusittu. Uusi liesituuletin, uuni ja induktio liesi. Sähkötöitä teetetty. Välitilan "muovimatto" vaihdettu maalattuun puupaneeliin. Yksi uusi alakaappi ovineen ostettu Ikeasta, tai oikestaan kaksi, tarvitsihan tuo uunikin oman kaappinsa. Seiniä maalattu. Verhotanko ja verho uusittu.

Katto (jonka maalaamista en enää edes suunnittele), lattia ja seinät uusitaan sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, mutta silloin taitaa olla jo aika uusia keittiökin.


Iso ja toimivaksi todetta allas Ikeasta, hana Prismasta (kyllähän niitä kauniinpiakin hanoja olisi, mutta tässä kohtaa hinta oli ratkaisevassa asemassa).


Liesituuletin K-raudasta, järkyttävän kovaääninen, vaikka esitteessä olevista malleista taidettiin mainita kaikista hiljaisimmaksi. Nooh, miten se menikään, hyvää ja halpaa ei...

Induktioliesi osoittautunut todella loistavaksi valinnaksi, suosittelen. Lieden puhtaanapitovinkkejä otan tosin ilolla vastaan.


Hups, yksi vetolaatikon etulevy täytyy vielä maalata. Laatikon tilalla oli aiemmin kaksi leikkulautaa, jotka halusin pois maalausoperaation jo tehtyäni. Tilalle löytyi vetolaatikko, jonka maalaus on nyt vaan jäänyt tekemättä...Vetimet Ikeasta, puupanelit jemma nimisestä paikasta kotoa. Tasot laminaattia, paikallisesta kalustefirmasta.


Vielä kun löytäisi uuden kattovalaisimen ja kivan maton lattialle...


18 kommenttia:

 1. Upea, huomattava muutos näkyvissä :)

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen kasvojenkohotus :) Näyttää raikkaalta ja toimivalta. Oikein mukavaa tiistaita ja mukavia kokkaushetkiä uudistetussa keittiössä:)

  VastaaPoista
 3. tulipas keittiöstänne hieno! keittiö on ihanan valoisa ja raikkaan näköinen.. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno muuutos! Kyllä valkoinen maali tekee ihmeitä, ja mukavaa huomata, että pikkurahallakin saa vaikka mitä upeaa aikaiseksi. Varmasti olet kovan työn tehnyt maalatettasi ovet ja kyllä ehdottomasti kannatti, lopputulos on upea! :) Tuo työtaso on kyllä aivan ihana, onneksi saan tuota samaista pähkinätasoa ihastella kotonammekin ;) Meilläkin juuri hiljan valmistunut pienimuotoinen keittiöntuunaus :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteistanne =)
  Kyllähän noiden ovien maalaamisessa hommaa oli ihan tarpeeksi, kun ensiksi irrottaa ovet/vetimet paikoiltaan, pyyhkii kostealla liat pois, sitten kevyesti hioo ja sen jälkeen pyyhkii vielä tärpätillä ennenkuin pääsee maalaamaan ja sitten maalaa vielä toisenkin kerran, ennenkuin ovet saa laitettua takaisin paikoilleen ja porailee uusille vetimille tarvittavat lisäreiät. Sen paljastan kuitenkin, että maalasin ovet vain ulkopuolelta, maalin ja hermojen säästämiseksi ;) eikä haittaa ollenkaan, vaikkei ole sisäpuolelta maalattukaan.

  Keittiö on tosiaankin toimiva, ei tarvitse turhia askelia juurikaan ottaa. Jos tekisi aivan uuden keittiön, niin tuskin kovinkaan paljon kalusteiden paikkoja tulisi muutettua, ehkä baaritason yläkaapit jäisivät pois.

  VastaaPoista
 6. Tulipa tosihieno keittiö!!! <3
  Meidänki liesituuletin pitää kamalaa meteliä eikä ollu edes mikää halpa!!:O

  VastaaPoista
 7. Moikka! Tupsahdin tänne tuolta villa harmoniasta :)
  Tulipa upea lopputulos tosiaan, eipä uskoisi samaksi keittiöksi!!! Ihanat vetimet!

  VastaaPoista
 8. Keittiösi kaunistui ja raikastui. Oikein hyvä lopputulos.

  Iloisia kokkailuja uudessa keittiössäsi:)!

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä hyvälle uusi keittiö, kuten koko blogikin :)
  Meillä myös induktioliesi, ja toimivaksi puhtaanapito ratkaisuksi on osoittautunut Gigantista ostamani Electroluxin puhdistusaine (myydään varmaan muuallakin) sellainen valkoinen muovipurkki, mukana tuli metallinen putsausteräkin, lähtee palaneet rasvaläiskätkin.
  Mut muuten pitää kyllä joka käytön jälkeen putsata pinta, että näyttää puhtaalle :/

  VastaaPoista
 10. Hyvän näköinen keittiö! Olen laittanut mökillemme samanlaisen alatason laatikostoilla, pinta näyttää samalle kun sinun maalaamasi pinnat. Taso on sama ja kaappien vetimet samat. ELI TODELLA HIENO KEITTIÖ!

  MLS

  VastaaPoista
 11. Kiitos jälleen kivoista kommenteistanne. Olen itsekin tyytyväinen keittiön ilmeeseen, on se vaan hurjan paljon raikkaampi, kuin vanha keittiö. Nyt olen jopa saanut maalattua sen vihoviimeisen laatikonkin, joten ei sekään enää pistä silmään =)

  Marianne, kiitos puhdistusainevinkistä, täytyypä tutustua tuotteeseen.

  VastaaPoista
 12. Todella hieno muutos! Varmasti kova urakka, mutta palkitseva lopputulos. :) Kaunista!

  VastaaPoista
 13. uskomaton muutos, aivan ihana keittiö <3

  -Anskuli

  VastaaPoista
 14. Huikea muutos! Keittiö näyttää ihanalta!
  Mukavaa syksyistä viikonloppua!
  -kisu-

  VastaaPoista
 15. Tosi onnistunut muutos! :) Vau, tykkään kovasti! :)

  VastaaPoista
 16. Vastavierailulla - heippa vaan :) Upea muutos kertakaikkiaan ja tuo verho <3 Meidän marraskuussa uusiutuvaan keittiöön hankintalistalla tuo, oon sitä erään paikallisen sisustustalon ikkunasta ja mainoksista kuolannut ;)

  VastaaPoista
 17. Kiitokset jälleen palautteestanne =)

  Terhi, samaisesta kaupasta minäkin todennäköisesti tuon verhon ostin ;)

  VastaaPoista