sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Porkkanaleivoksia

Taisi jäädä herkutteluvaihde päälle (ja sen kyllä huomaa...). Leivoin tänään nami nami porkkanaleivoksia. Laitetaanpas ohje tännekin kaikkien herkkusuiden iloksi.

Porkkanaleivokset

pohja:
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g voita sulatettuna
4 dl porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa

kuorrutus:
100 g sulatejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

koristeluun pähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisulan, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 min. Valmista kuorrutus. Sekoita sulatejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon maitorahka sekä sokerit. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle vähän ennen tarjoilua. Leikkaa levy neliöiksi ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Voit tehdä myös kerrosleivoksia. Leikkaa tällöin kuorrutettu levy kahtia ja nosta levyt päällekkäin. Paloittele sopivankokoisiksi paloiksi.

5 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen porkkanaleivos! Tykkään niistä kyllä kovasti :)

    Terkuin,
    Kantriina

    VastaaPoista
  2. Tässähän taitaa käydä niin, että loppuviikosta leivotaan :D Sen verran herkulliselta reseptisi näyttää!

    VastaaPoista
  3. Pohja maukas, mutta kuorrutus kieltämättä aika kuvottava. Maistui erittäin happamalla. Jäi syömättä.

    VastaaPoista