keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Virkkuukoukustelua

Valmistuihan se, kilon kerä trikookudetta, yksi katkennut virkkuukoukku ja toinen ehjänä säilynyt, tunti silloin, toinen tällöin...tuollainen matontekelehän siitä nyt sitten syntyi. Tunnustettakoon, että kunnollinen päättely on vielä tekemättä. Otan mielelläni vastaan hyvät neuvot siitä, miten lopetuskohta kannattaa tehdä, että siitä tulee siistin näköinen.
Ihan alussa taisin virkata muutaman kerroksen liian tiukkaa, koska hieman matto kupruilee keskeltä, tosin lattialla sitä ei juurikaan huomaa. Viimeisen kerroksen suunnittelin virkkaavani ilman lisäyksiä, mutta kude ei sitten riittänytkään enää kokonaiseen kerrokseen. Pikkaisen nuo lisäykset näkyvät tuossa reunassa, mutta olkoon. Seuraavasta matosta tulee sitten pikkaisen parempi. Nalleherran peffa peittäköön keskeneräisen lopetuskohdan.Poikkesimme jokin aika sitten nupunapun kanssa päiväkävelyllämme erääseen sisustusliikkeeseen, josta löysimme somat nallehenkarit pikkumiehen vaatteille.

Korin olen virkannut jo kevättalvella, jotain pientä koristusta olen suunnitellut siihen vielä laittavani...


Mukavaa puuhaa tuo virkkaaminen, ainakin trikookuteen virkkaaminen. Suosittelen kokeilemaan.8 kommenttia:

 1. Mulla on ollut harkinnassa jo useamman vuoden tuo..korit ja matto.. :) Miten tuo alotussilmukka tehdään? Oletko leikannut kudetta kapeammaksi saksilla alussa?

  Kangaspuilla kun mattoa kutoo niin kuteiden jatkokohdat leikataan se kude puoliksi pieneltä matkaa ja seuraava kude samallalailla niin kun laittaa ne lomittain niin tulee yhtä paksu kuin yksinkertainen kude.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuli matosta. Olen noita koreja kokeillut virkata, mutta maton tekoon en ole vielä ryhtynyt.
  -kisu-

  VastaaPoista
 3. Tosi hienohan siitä tuli! Itse olen päättänyt matot niin, että olen pujotellut kuteen pään jonkun matkaa nurjalle puolelle ja sitten ommellut vielä samanvärisellä ompelulangalla pään kiinni, jottei jää hapsottamaan:)

  VastaaPoista
 4. Kaunishan siitä tuli! Pitäisi ehtiä jatkamaan sitä omaa tekelettäni...

  VastaaPoista
 5. Voi, mä taidan alottaa heti, kun löydän kuteet!! Aivan valloittava matto + kori! Tällai kivasti saa just sellaset kun haluaa! Kauniit kuvat myöskin.

  VastaaPoista
 6. Kivoja virkkuuksia! Mulla polttelee mökille päästä tekemään virkattua mattoa -sait "pöpön" tartutettua. :)) Ensin pitää vain selvitä tästä koulu- ja päiväkotivaatteidentekosumasta.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset ihanista viesteistänne =)

  Pieni Lintu, Maton aloitus tehdään niin, että virkataan 5 ketjusilmukkaa ja suljetaan silmukat renkaaksi 1 piilosilmukalla=kiinteä ketjusilmukka. Kirjassa sini valkoista - iloisia ideoita kotiin on hyvä ohje pyöreään mattoon.

  Nyt kaikki vaan virkkuukoukku käteen ja soffalle mukavaan asentoon ja samalla telkkurista jotain kivaa kateltavaa...kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

  VastaaPoista
 8. Voi olen pitkään jo halunnut virkata tuollaisen maton! Ehkä jos nyt vihdoin saisin puhtia postauksestasi ja laittaisin tuumasta toimeen ;)

  Kiitos!

  VastaaPoista