tiistai 8. helmikuuta 2011

Herätyskello

Tömps, tömps tömps. Äää, ääää, äääää, tömps, tömps tömps.

Huomasin tänään aamulla unenpöpperöisenä, että meille oli jostain tupsahtanut uusi herätyskello. Herätyskellossa oli mitä miellyttävin herätysääni, pehmeä tasaiseen tahtiin kuuluva tömps, tömps, tömps ja lisäksi kuului äää, ääää, äääää. Ihana herätys. Kerrankin heräsin hymy huulillani. Rakas pieni tyttäreni oli heti aamusesta oppinut uuden taidon. Kädet viuhtoivat vuoronperään pikkuisen kylkiin ja masuun varsin vauhdikkaasti ja voimalla. Siitä tuo ääni tömps, tömps, tömps. Ja uuteen taitoon oli myös yhdistetty edellisen päivän taidonnäyte. Kielennäyttäminen höpöttämisen kera. Äää, ääää, äääää.

Ihana.


Tätä tömpsöttelyä on muuten jatkunut koko tämän päivän, ja ihan nauratti äsken, kun vielä yöunissakin neiti viuhtoi kättään ja kuului tömps, tömps, tömps.

Mikähän taito huomenna opitaan, olisiko vuorossa varpaiden suuhun laittaminen? Ainakin kovin lupaavalta on tänään jo näyttänyt hoitotasolla vaipanvaihdon yhteydessä, kädet ottavat jo polvista kiinni ja jalkoja nostellaan jo kattoa kohden. Ihanaa seurata, kuinka pikkuinen oppii koko ajan uusia taitoja. Voi, kumpa muistaisin nämä hetket ikuisesti.

Haluatteko tietää mitä pikkumies totesi minulle eilen aamulla sängyn päällä pötkötellessämme?
pikkumies "näyttää komeetalta"
minä "ai mikä?"
pikkumies "sinun napasi"
minä "ahaa, hmm...no, saattaahan se vähän näyttääkin"

Hienoja oivalluksia tulee noilta pieniltä ihmisiltä aina toisinaan. En olisi kyllä keksinyt itse kuvailla ikupäivänä napaani komeetan näköiseksi, mutta kun tarkemmin napaani vilkaisin kylkiasennossa pötkötellessäni muutamine vatsamakkaroineni, niin saattoihan tuo napa ihan komeetalta näyttääkin. Ja mistä tuo pikkumies komeetoista mitään tiesi? No, Puuha-Peteltä oppii kaikenlaista. Puuha-Pete lehdessä 10/2010 on tarinaa komeetasta, ja siellä on myöskin kuva komeetasta (piti ihan käydä tarkistamassa), johon pikkumies napaani vertasi. Aika hyvin keksitty. Näyttääkö kenenkään muun napa komeetalta?

2 kommenttia: